COMMERCIAL

212.jpg
badge influenceur houzz.png
Kathleen Kovat's

Client:  Kathleen Kovat's Propriétaire

 

Lieu:     Cours Mont-Royal

 

 

Mandat: Architecture intérieure, aménagement

 

Date de réalisation:   2000

 

Concept et défi :

 

Parutions et mentions: Nomination au Concours Commerce Design Montréal 2001

Mariage Québec et Luxoria Le Magazine 2000

HARRICANA

MARIOUCHE PROJECT

CLIENT

MARIOUCHE GAGNÉ

LOCATION

MONTREAL

YEAR

2002

MANDATE

DESIGN A BOUTIQUE SPECIALIZED IN RECYCLED FUR

CONCEPT & CHALLENGE

Creation of an immaculate universe in an old bank to showcase a fashion designer's collections.

Inspired by the creation of an igloo, the icebergs of the ceiling and the central cash desk reproduce the livable space. In order to highlight the generally dark fur collections, the shop is painted  white and dressed in mirrors. The fitting rooms are in the old vault on which a mezzanine accommodates the head offices.

MENTIONS & PUBLICATIONS

Concours Commerce Design Montréal 2003 et 2004. Nomination dans la catégorie magasins et boutiques.

Harricana_Mariouche_gagné_paule_bourbonnais_reference_design
Harricana_Mariouche_gagné_paule_bourbonnais_reference_design

Harricana_Mariouche_gagné_paule_bourbonnais_reference_design
Harricana_Mariouche_gagné_paule_bourbonnais_reference_design

Harricana_Mariouche_gagné_paule_bourbonnais_reference_design
Harricana_Mariouche_gagné_paule_bourbonnais_reference_design

Harricana_Mariouche_gagné_paule_bourbonnais_reference_design
Harricana_Mariouche_gagné_paule_bourbonnais_reference_design

1/3
Centre yoga santé

Client:  Marie-Josée Fondatrice, Co-Propriétaire

 

Lieu:     Ste-Rose

 

 

Mandat: Architecture intérieure, aménagement et décoration

 

Date de réalisation:   2010

 

Concept et défi : Un centre de santé offrant des cours de yoga, de Pilates et de méditation à l’atmosphère chaleureuse et reposante.

Le bambou, la pierre, le bois naturel et les couleurs terreuses s’imposent pour créer un contexte de relaxation. Dès l’entrée, le meuble-réception centré dans la pièce guide la clientèle vers une circulation fluide autour de celui-ci. Le mur de pierre à l’arrière émane la tranquillité et le bien-être. De plus, les aires de repos se prêtent bien à la détente avec leurs coussins confortables.

 

Partenaires collaborateurs: Rénovation consulte

Kathleen_Kovats_Paule_Bourbonnais_Design
Kathleen_Kovats_Paule_Bourbonnais_Design

Kathleen_Kovats_Paule_Bourbonnais_Design
Kathleen_Kovats_Paule_Bourbonnais_Design

Kathleen_Kovats_Paule_Bourbonnais-Design
Kathleen_Kovats_Paule_Bourbonnais-Design

Kathleen_Kovats_Paule_Bourbonnais_Design
Kathleen_Kovats_Paule_Bourbonnais_Design

1/6

YOGA HEALTH CENTRE

PROJECT

CLIENT

MARIE-JOSÉE

LOCATION

SAINTE-ROSE

YEAR

2010

MANDATE

INTERIOR ARCHITECTURE, URBAN PLANNING & DECOR

CONCEPT & CHALLENGE

A health centre offering yoga, pilates and meditation classes in a warm and relaxing atmosphere.

Bamboo, stone, natural wood and earthy colours are essential to create a relaxing environment. Right from the entrance, the reception, at the center of the room, guides customers through fluid circulation. The stone wall, in the back, emanates tranquility and well-being. In addition, the rest areas lend themselves well to relaxation with their comfortable cushions.

PARTNERS & COLLABORATORS

Rénovation consulte

KATHLEEN KOVAT

PROJECT

CLIENT

KATHLEEN KOVAT

LOCATION

COURS MONT-ROYAL

YEAR

2000

MANDATE

INTERIOR ARCHITECTURE, URBAN PLANNING & DECOR

CONCEPT & CHALLENGE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MENTIONS & PUBLICATIONS

Nomination au Concours Commerce Design Montréal 2001

Mariage Québec et Luxoria Le Magazine 2000

YOGA HEALTH CENTRE

PROJECT

CLIENT

MARIE-JOSÉE

LOCATION

SAINTE-ROSE

YEAR

2010

MANDATE

INTERIOR ARCHITECTURE, URBAN PLANNING & DECOR

CONCEPT & CHALLENGE

A health centre offering yoga, pilates and meditation classes in a warm and relaxing atmosphere.

Bamboo, stone, natural wood and earthy colours are essential to create a relaxing environment. Right from the entrance, the reception, at the center of the room, guides customers through fluid circulation. The stone wall, in the back, emanates tranquility and well-being. In addition, the rest areas lend themselves well to relaxation with their comfortable cushions.

PARTNERS & COLLABORATORS

Rénovation consulte

Centre_yoga_santé_paule_bourbonnais_reference_design
Centre_yoga_santé_paule_bourbonnais_reference_design

Réception d'un centre de santé et de yooga

Centre_yoga_santé_paule_bourbonnais_reference_design
Centre_yoga_santé_paule_bourbonnais_reference_design

Centre_yoga_santé_paule_bourbonnais_reference_design
Centre_yoga_santé_paule_bourbonnais_reference_design

Réception d'un centre de santé et de yooga

1/2
Centre_yoga_santé_paule_bourbonnais_reference_design
Centre_yoga_santé_paule_bourbonnais_reference_design

Réception d'un centre de santé et de yooga

Centre_yoga_santé_paule_bourbonnais_reference_design
Centre_yoga_santé_paule_bourbonnais_reference_design

Centre_yoga_santé_paule_bourbonnais_reference_design
Centre_yoga_santé_paule_bourbonnais_reference_design

Réception d'un centre de santé et de yooga

1/2